Escena Distribuïda

Terceres Jornades d’Escena Digital a Barcelona

TORNA L’ESCENA DIGITAL A BCN 2017!  Kòniclab organitza la tercera edició de les Jornades d’Escena Digital el 5 d’Octubre a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona, en connexió amb Estrasburg i Santiago de Xile. Les Jornades continuaran el 25 i 26 d’octubre al marc del programa d’activitats del Cultsurfing que se celebrarà a la Fabra i Coats, amb l’objectiu de crear connexions entre projectes culturals singulars.

L’edició 2017 tractarà sobre #Dansa #EscenaEnXarxa
Per tercer any consecutiu donem continuïtat a l’organització d’aquest programa d’activitats d’investigació, formació i creació, entorn de la dansa i els escenaris generats pel desenvolupament de les noves tecnologies i Internet.

//5 d’Octubre

 

//CURS (Aforament limitat)

Lloc: Fàbrica de Creació Fabra i Coats
Dia:
5 d’Octubre 2017
Hora:
De 17h a 19h
Preu del curs:
20€ (el mateix dia del curs)
Inscripció prèvia:
Formulari  (Aforament limitat)


CURS D’ESCENA TELEMÀTICA
Impartit per R. Sánchez i A. Baumann, Koniclab (Bcn)

Projectes escènics realitzats a través d’Internet que es realitzen a temps real i simultàniament des de llocs distants, per crear un espectacle únic. En aquest curs explorarem les noves possibilitats narratives escèniques vinculades amb l’ús de la tecnologia telemàtica. Un estudi de diverses tècniques en les quals els autors s’han especialitzat al llarg de la seva trajectòria: composició en temps real des d’Internet, espectacles distribuïts en xarxa i interacció amb càmeres.

Els participants tindran l’oportunitat de gaudir d’altres activitats d’Escena Telemàtica que es realitzaran a la Fabra i Coats, amb dues experiències pràctiques que completaran el programa.

Rosa Sánchez i Alain Baumann tenen una llarga trajectòria en el desenvolupament d’obres que hibridin l’escena i les noves tecnologies. Han impartit cursos i tallers en més de trenta països.

El curs requereix inscripció prèvia a través d’aquest FORMULARI (Aforament limitat).

//ESPECTACLE (Aforament limitat)

Lloc: Fàbrica de Creació Fabra i Coats
Dia:
5 d’Octubre 2017
Hora:
20h – 21h
Entrada:
Lliure
Inscripció prèvia: FORMULARI (Aforament limitat)


ESCENA DISTRIBUÏDA “ESPAI NO TÀCTIL”
A càrrec de Kònic Thtr (Bcn)

ESPAI NO TÀCTIL ÉS UN PROJECTE ESCÈNIC TRANSDISCIPLINARI QUE UTILITZA LES TECNOLOGIES DE XARXES I STREAMING PER INTERNET.

L’espectacle_

Espai NO Tàctil es presentarà en format d’escena distribuïda que posa en connexió les ciutats de Barcelona, Estrasburg i Santiago de Xile. Un concert-dansa-performance creat en directe entre ballarins i músics localitzats en aquestes tres ciutats que es connecten per compondre un espectacle especular, on el públic a cada ciutat assistirà a la trobada de la dansa en xarxa que es realitzarà en directe, compartint a la distància aquests moments en els quals el temps i l’espai perden el seu significat.

Amb aquesta versió site specific de l’espectacle obrim una trobada creativa entre Kònic Thtr i el projecte GeoDanse, un laboratori d’investigació de la Universitat d’Estrasburg i els seus partners de la Universitat de Santiago de Xile.

Kònic Thtr té una llarga trajectòria en el desenvolupament d’obres que hibriden l’escena i les noves tecnologies.

L’espectacle és gratuït i requereix inscripció prèvia a través d’aquest FORMULARI. (Aforament limitat)

// VIDEOCONFERÈNCIA

Lloc: Fàbrica de Creació Fabra i Coats
Dia: 5 d’Octubre 2017
Hora: 21.00h – 22:00h
Entrada: Lliure


“MIS FRONTERAS TUS FRONTERAS” PRESENTACIÓ PROJECTE GEODANSE
A càrrec de Vivian Fritz, Universitat d’Estrasburg (França)

GeoDanza és un laboratori que es basa en innovacions per a l’escena artística amb ús de tecnologies digitals que incorporen l’audiovisual i les TIC. Aquest projecte es troba al centre de qüestionaments sobre la geolocalització i noves formes de creació de dansa amb l’ús d’Internet. L’activitat conclourà amb una reflexió al voltant dels conceptes de «presència» i «fronteres» a través de la dansa.

Vivian Fritz, coreògrafa i doctora en arts escèniques, especialitzada en dansa contemporània i escena digital.

//25 i 26 d’Octubre

 

// ESCENA DIGITAL AL CULTSURFING

Lloc: Fàbrica de Creació Fabra i Coats
Dia: 25 i 26 d’Octubre 2017
Entrada: + info pròximamente.


“JORNADES D’ESCENA DIGITAL” PRESENTACIÓ

A càrrec de R. Sánchez i A. Baumann, Kòniclab (Bcn)

Kòniclab ha estat seleccionat pel CultSurfing per presentar en el seu programa les ‘Jornades d’Escena Digital’, amb l’objectiu d’incidir en la transmissió i l’accessibilitat de coneixements a la comunitat artística local, donar visibilitat, formar, crear comunitat i debatre.  Obrint el diàleg entre creadors, gestors i productors que ens permeti generar projectes culturals i artístics d’Escena Digital en xarxa.

*Una iniciativa promoguda per Koniclab dins de les Terceres Jornades d’Escena Digital en col·laboració amb GeoDanse. Universitat d’Estrasburg, Shadok, Fabrique du numérique, d’Estrasburg (França), la Universitat de Santiago de Xile i Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona.

 

// EDICIONS ANTERIORS

PRIMERES JORNADES D’ESCENA DIGITAL 2015
#EscenografiaVirtual #VideoMapping

SEGONES JORNADES D’ESCENA DIGITAL 2016
#Drones #Teatre #Joc

TERCERES JORNADES D’ESCENA DIGITAL 2017
#Dansa #EscenaEnXarxa

 

// ALTRES PROJECTES NET ESCENA

Veure altres projectes en xarxa de Kònic Thtr.

SUPPORT:

COLLABORATION:

NEXT PROJECT

PREVIOUS PROJECT