Per a estructures que desitgen organitzar un taller sobre / escenografia digital / tecnologies immersives per a l’escena: contacti amb nosaltres i trobarem junts una opció que encaix amb la seva estructura.
Oferim tallers pràctics sobre tecnologia immersiva per a les arts escèniques i relacionats amb el nostre camp de recerca actual que estarem encantats de compartir amb els altres.
Les eines que utilitzarem, depenen de la durada del taller i del tipus de participants: dansa contemporània i performance en diàleg amb Realitat Virtual (amb ulleres de RV), motor 3D en temps real (Unreal Engine 5), captura de moviment.
El taller no té durada i contingut fix sinó que es decideix amb l’estructura que ho programa, pot ser des d’una introducció de tres hores a la Realitat Virtual per a l’escena fins a un taller de dues setmanes amb presentació final (descrit més a baix).
Els tallers són dirigits a estudiants o joves professionals de l’àmbit de la dansa contemporània/performance, artistes i programadors digitals, artistes sonors.
Paraules clau: Entorn immersiu per a les arts escèniques, RV, dansa i nous mitjans, interacció, Unreal Engine.
Taller pràctic de dues setmanes. Escenografia digital per a dansa i teatre.
Primera setmana, “Fonaments d’Unreal Engine” impartit per: Álex Martínez Casalà (20h)
Segona setmana ¡, “Laboratori de producció experimental” impartit per: Rosa Sánchez i Alain Baumann (Konic Thtr). (20h)
Presentació final.
La formació consta de dues setmanes presencials, una primera setmana per a rebre formació en el programari Unreal Engine 5 i una segona setmana on posarem en pràctica els coneixements adquirits, mitjançant la realització d’un projecte escènic col·laboratiu.
En la primera setmana del taller, ens submergirem en el món d’Unreal Engine 5 a través d’una formació tècnica, introduint-nos en els fonaments essencials d’aquesta tecnologia, amb la finalitat d’adquirir els coneixements imprescindibles per a començar a desenvolupar entorns 3D digitals i interactius.
La segona setmana del taller se centra en l’aplicació pràctica dels coneixements tècnics adquirits en la setmana anterior, en una visió escènica concreta, resolent reptes relacionats amb les particularitats específiques de l’entorn 3D.
Aquest enfocament interdisciplinari permetrà comprendre millor com aquesta tecnologia pot potenciar l’expressió corporal i la narració d’històries sobre l’escenari.
Un d’aquests tallers sobre escenografia immersiva per a les arts escèniques es va celebrar en el centre d’arts Etopia el desembre de 2023. Llegeix un article sobre el taller en aquesta pàgina.
Vídeo de la presentació final del taller en Etopia
Teaser de la segona edició del taller a Catania: