Interactive stage

iXKa wireless sensor 2007-2009

L’electrònica iXKa parteix de la creació d’un sistema de reconeixement de seqüències de moviment a través d’un dispositiu electrònic sense fils de captació de dades físiques.

Aquesta recerca s’ha pogut desenvolupar en el context dels laboratoris de R+D+i de Kònic thtr, que han tingut com a objectiu la recerca de nous llenguatges en l’àmbit de confluència entre la dansa i les tecnologies de comunicació interactiva per a l’escena.

iXKa és una eina tecnològica per augmentar les capacitats comunicatives i expressives del cos humà a escena. Com a conseqüència dels treballs de recerca en llenguatges interactius que Kònic thtr porta a terme, el dispositiu electrònic iXKa. Ha estat posat a la disposició de la comunitat artística i utilitzat per diversos grups en el context de projectes teatrals, programes de recerca i workshops.

IXLA_KONICLAB_Barcelona08

El dispositiu, un sistema de sensors sense fils destinats a capturar el moviment dels ballarins a escena a temps real, ha evolucionat al llarg de gairebé dos anys de desenvolupament amb la colaboració del Laboratori d’Interacció de Hangar, i ha sigut utilitzat en diversos workshops, a Turí, Galícia i Barcelona i l’hem utilitzat a diferents fases de la seva evolució, als nostres espectacles ‘CherryBone’ i ‘A[d’Aigua]’.
iXKa és compatible amb el software Max/MSP i en ambdós espectacles hem combinat el dispositiu amb un software de reconeixement i seguiment de patrons desenvolupat a l’IRCAM per Frédéric Bévilacqua i el seu equip de col·laboradors.

Workshops en els cuals hem utilitzat el dispositiu:
2007-2008 Laboratoris Escena Augmentada (Barcelona i Galícia)
2008 A d’Acqua-The Augmented Stage Torino, (selecció internacional de Kònic Thtr pel projecte Officine Sintetiche de Torino (Itàlia)
2009 Nut teatro Lab (Galícia)
L’activitat d’aquests laboratoris es va centrar en el disseny i desenvolupament de sistemes computacionals i electrònics orientats a l’augment de les possibilitats expressives del cos humà durant l’acció performativa mitjançant la creació de noves dramatúrgies audiovisuals generades a temps real pels intèrprets en escena i que Kònic thtr ha utilitzat en els seus dos espectacles: CherryBone (2008) y A[d’Aigua] (2009)

Enllaços externs:
A (d’aigua) extracts en Youtube

Officine Sintetiche

Enllaços interns:
A[d’Aigua]
Cherrybone

Producció:

Kònic lab, Proyecto Klez S.L.

Amb la colaboració de:

Hangar, laboratori de interativitat

SUPPORT:

COLLABORATION:

NEXT PROJECT

PREVIOUS PROJECT