Escena Distribuïda

EVD58 Embodied in Varios Darmstadt’ 58 · 2013

Espectacle de dansa tele-distribuït, l’acció escènica es produeix simultàniament des de 3 llocs distants a Brasil, Catalunya i Mèxic, operant en temps real a través d’Internet, per a públic presencial i públic remot que accedeix a l’esdeveniment a través de Streaming.

Embodied evd58 és un laboratori d’investigació integrat per 3 equips d’artistes i d’enginyers treballant en coordinació, a partir d’un procés de treball per crear aquest esdeveniment.

Els artistes que participen en aquest projecte tenen una vasta experiència en el camp de la dansa i l’art amb la mediació tecnològica.

Node Barcelona: Kònic thtr. Plataforma artística amb base a Barcelona dedicada a la creació contemporània en la confluència d’art, ciència i noves tecnologies. La seva activitat es focalitza en l’ús de tecnologia interactiva aplicada a projectes artístics.

Node Mèxic: Translab. Plataforma d’investigació i experimentació en arts performàtiques i tecnologia desenvolupada al Medialab del Centro Multimedia del Centro Nacional de las Artes, Mèxic.

Node Brasil: Poètiques Tecnològiques. Es dedica a la recerca acadèmica i a la creació artística en l’articulació Art – Ciència – Tecnologia, desenvolupant projectes en telemàtica, ambients interactius i immersius i estudis sobre la cognició.

EVD58_KONICTHTR_Barcelona07

EVD58 és també dansa interactiva on els cossos en moviment escriuen partitures sonores que es multipliquen en accions deslocalitzades que flueixen a la Xarxa d’un node a un altre, d’un país, un cos, una frase sonora a una altra. Creant una semàntica particular, una topologia comuna, un lloc de trobada nova per als participants que provenen de països, llengües i cultures diverses.

més info sobre evd58 en www.embodied.mx

 

Concepte i Direcció general::

Ivani Santana

Co-creadors::

Rosa Sánchez and Alain Baumann - Node Barcelona Rebeca Sánchez and Minerva Hernández - Node Mexico Ivani Santana – Node Brazil

Coreografia / Direcció escènica::

Rosa Sánchez. Node Barcelona Ivani Santana. Node Brazil Alicia Sánchez. Node Mexico

Dansa::

Victoria Macarte - Barcelona Ivani Santana - Brazil Carlos Martínez - Mexico

Música i Desenvolupaments interactius::

Luiz Naveda · Music composition Brazil / interactive software EVD58 Alain Baumann · Music composition / interactive applications Barcelona Antonio Isaac Gómez · Music composition Mexico

Audiovisuals::

Rosa Sánchez and Adolf Alcañiz - Barcelona Minerva Hernández – Mexico

Suport Tècnic en Xarxes::

Gerard Castillo - i2Cat Barcelona Italo Valcy - Brazil Alicia Esponda and Faustino Calixto Álvarez – Mexico

Gestió i producció::

Jacson do Espírito Santo - General Management Marta Gort - Barcelona Rebeca Sánchez - Executive Producer Mexico

CO-PRODUCCIÓ::

Kònic thtr / Koniclab (Barcelona) Support to Iberoamerican production. Iberescena 2013

AMB LA COLABORACIÓ DE::

Foundation i2Cat Creation factory Fabra and Coats UNAM. Mexico RNP. Brazil UFB. Brazil SECULT. State of Bahia. Brazil

AMB EL SUPORT DE::

ICUB. Barcelona City Council Department of Culture. Generalitat de Catalunya. Specifi, European Commission (smart Platforms Enabling the creative industries for the Future Internet). Translab. Multimedia Centre. CENART. Mexico.

NEXT PROJECT

PREVIOUS PROJECT