Escena Distribuïda

BRUMA / NET (2020) // POEMA AUDIOVISUAL LIVE

BRUMA / NET és una performance audiovisual creada en directe i en Xarxa per Kònic thtr amb la participació d’artistes internacionals convidats.

DESCRIPCIÓ_

BRUMA / NET és un poema audiovisual que es realitza en directe a Internet, i el resultat s’ofereix al públic en format de vídeo online. Aquesta és una obra d’arts vives en Xarxa, en la qual convergeixen diverses disciplines com la dansa, la música, la fotografia, el vídeo i la literatura. És una obra creada en viu per participants i artistes que es connecten des de diversos llocs per compondre junts una vídeo-poesia en l’espai digital.

MOTIVACIONS_

BRUMA / NET BRUMA / NET és un projecte que la companyia de dansa intermèdia Kònic thtr ha dissenyat i produït des de casa seva a Barcelona, durant el confinament causat per l’emergència sanitària del COVID19.
A causa de la situació d’excepcionalitat i aïllament, els Kònic han posat al servei de la comunitat artística internacional els seus coneixements, les seves eines tecnològiques i les infraestructures de les què disposaven en el seu espai domèstic.
Actualment, en el projecte han participat més de 40 artistes d’Alemanya, Itàlia, França, Argentina, Bolívia, Colombia, Brasil, Xile, Equador i Mèxic, en les diverses edicions.

FORMATS_

El públic pot gaudir de diversos formats d’aquesta composició artística:

El stream (Live):

El públic pot assistir des d’Internet a la performance en el moment en què s’està realitzant, ja que és un espectacle virtual creat per al públic de Xarxes. Com? Des de la pàgina Facebook Xanela.Tecnoescena

El format híbrid (virtual-presencial):

En determinats esdeveniments de BRUMA/NET, el públic també podrà assistir de manera presencial a l’acció per la càmera o la música en viu que es realitzi en algun dels nodes participants, en el marc de festivals per exemple.

El vídeo-poema resultant de la performance en Xarxa queda disponible per al públic al Facebook Xanela.Tecnoescena
https://www.facebook.com/Xanela.Tecnoescena/live/

Des de la plataforma Xanela, creada específicament per Kònic thtr per transmetre l’escena tele-distribuïda, BRUMA / NET vol contribuir a ocupar culturalment l’espai digital amb la realització en directe de vídeo-poemes, peces audiovisuals que es gravaran amb l’energia i l’emoció del ‘directe’. Amb la finalitat de poder crear nous continguts culturals i garantir l’accés de tot el públic mitjançant la xarxa

 

 

 

AGENDA_ BRUMA / NET

2020-2021: Espectacle tele-distribuït BRUMA/NET de Kònic Thtr & international Guests #desdecasa.

Sèrie de vídeo-performances realitzades cada dijous durant l’aïllament de la Pandèmia COVID19 des de Barcelona.

Connexió en directe #desdecasa a Barcelona , en connexió amb artistes a les seves cases a Alemanya, Itàlia, França, Argentina, Bolívia, Colòmbia, Brasil, Xile, Equador, Mèxic i EU.
22 abril 2020. Festival Internacional ONLINE Earth Day Art Model. Philadelphia (EU)
26 abril i 23 maig 2020. NowNet Online Performance Series. NY (EU)
29 abril 2020. DID, Dia Internacional de la Dansa. Xanela.Rede online. Barcelona
23 maig 2020. Congrés Internacional UFBA Virtual. Salvador de Bahia. Brasil
29 maig 2020. Clausura del Festival de Dansa ONLINE. CDMX. Mèxic
11 juny 2020. Opening del Festival MEF ONLINE. Dansa i Cine. Posadas. Argentina
18 juny 2020. Conversatori/Conferència/debat, UNLP. Universitat Nacional de la Plata. La Plata. Argentina
2-8 agost 2020. Residència artística “Els nous formats escènics online en l’era COVID19”. Agosto Digital. CCE Córdova. Argentina
6 agost 2020. Opening del Agosto Digital. CCE Córdova. Argentina
25 setembre 2020. Opening del Mercurio Festival. Spazio Franco i Tavola Tonda. Palerm. Itàlia
21 octubre 2020. En el marc del projecte “La negació de la distància” de la companyia Musse DC (Mèxic) i en connexió Kònic thtr des de Fabra i Coats (Barcelona), amb Ciutat de Mèxic i Seattle (EUA).
24 octubre 2020. Masterclass. Plataforma Vía Láctea Para Las Artes Vivas. Cochabamba. Bolivia.                               11-14 novembre. BRUMA/NET dígit-labo (laboratori de creació online) i BRUMA/NET #16, en el marc del festival ECOSS, Ecosistemes de l’inesperat de Kòniclab des de la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació (Barcelona), amb artistes Internacionals convidades.
20 de desembre 2020: Projecció col·lectiva de BRUMA/NET #6 + col·loqui en el marc de COVIDeo. Reflexions audiovisuals en temps de tapar boques del Festival de vídeo d’autor FLUX 2020. Arts Santa Mònica, Barcelona.
4 i 7  gener 2021: Clausura de VIII edición FIVER Actual 2020. Logronyo (Rioja). Dígit-labo + Vídeo-performance de BRUMA/NET #17
10 de juny 2021: En la plataforma Citerne.live, invitats pel Mercat de les Flors BRUMA/NET #18

NEXT PROJECT

PREVIOUS PROJECT