Escena Distribuïda

NEAR IN THE DISTANCE 2 Viena – Barcelona – Praga – NY – Judenburg · 2015

ACOnet celebra  amb una performance teledistribuïda entre Viena – Barcelona – Praga – NY – Judenburg,  el 25 aniversari d’internet a Àustria i el 650 aniversari de la Universitat de Viena.

2015

“Near in the Distance 2” és un espectacle audiovisual teledistribuït i interactiu, on músics, artistes visuals i ballarins situats en diferents punts del món -Barcelona, Viena, Praga, Nova York i Judenburg- s’uneixen per representar de forma virtual i en temps real una producció única.

La seu central de l’esdeveniment és el Hall G del MuseumQuartier de Viena, on actuen en directe alguns dels músics i un ballarí. Es rep el vídeo d’una ballarina que es retransmet des de “capella MACBA” Barcelona; i l’àudio que es genera a Viena, Praga, Nova York i Judenburg. D’aquesta manera, el públic experimenta un “collage interactiu”, que fusiona el temps i l’espai, i que permet omplir l’escenari amb una performance teledistribuÏda de dansa i música que posa en sintonia diferents llocs del món, amb la tecnologia com a motor.

Independentment de la ubicació geogràfica dels artistes i de si es comuniquen mitjançant un instrument o el propi cos, el gran repte d’aquesta producció és sincronitzar la latència que es produeix en la imatge i el so amb distàncies tan diferents entre les ubicacions, i tot mitjançant tecnologies avançades.

A Barcelona, la retransmissió es fa des de “la capella del MACBA”, amb la col·laboració del CSUC i la fundació i2cat. Des de Kònic som els encarregats de la proposta coreografica i ausiovisual entre els dos ballarins. A més, amb nosaltres participen altres artistes de gran renom com el músic i compositor Rupert Huber, Dominik Grünbühel i Victòria Macarte per a la dansa, i de Richard Dorfmeister, Antye Greie-Ripatti aka AGF, Chris Eckmann i Brian Losch per a la música.

“Near in the Distance 2” es una producció de ACOnet en cooperació amb la mdw-Vienna University of Music and Performing Arts; xarxes acadèmiques i de recerca de Catalunya (Anella Científica, gestionada por el CSUC), de Espanya (RedIRIS), paneuropea (GÉANT), austríaca (ACOnet), eslovena (ARNES) y txeca (CESNET); així com diferents institucions culturals.


Data: 25 Juny 2015
Hora: 20:00
Lloc: Hall G, MuseumsQuartier (Viena) – Capella MACBA (Barcelona)
+ info: Near in The Distance II

 


Documentació de Near in the Distance 2 en Viena
NitD Viena

NEXT PROJECT

PREVIOUS PROJECT