Escena interactiva + Distribuïda

#12::SKYLINE:: (2018) FORMAT INSTAL·LACIÓ

#12::SKYLINE:: (2017-2018) és un projecte Site Specific preparat per Kònic Thtr específicament per a cada espai d’exhibició. Pertany a la sèrie Espai NO Tàctil, un projecte de creació, investigació i exhibició de dos anys de durada (2017-2018).

Amb aquest projecte Kònic Thtr aporta a l’escena contemporània un espectacle específic, original i creatiu, en format d’instal·lació i concert d’art i noves tecnologies, que treballa l’intimisme, la proximitat i l’accessibilitat del públic.

Descripció_

Espectacle de dansa-concert interactiu.

Fent referència als conceptes de superfícies hiperboloides utilitzats per Gaudí, alçarem uns plans corbs de projecció per imatge, vídeo i llum. Aquests plans ens permetran també definir un espai escènic i un mòdul arquitectural que definirà un espai interior del mòdul i l’espai exterior, distingint dues àrees d’acció escènica per a dansa, performance i música:

Dins el mòdul, accions interactives dels performers i / o d’algunes persones del públic, convidades a participar. Les accions s’expandiran en sons i imatges a l’espai exterior del mòdul, al voltant del qual estarà situat el públic i on també, es produirà el concert audiovisual i la dansa. La dansa evolucionarà al voltant del mòdul i per tot l’espai, creant un diàleg audiovisual entre exterior i interior, intimista, per la proximitat del públic.

Concepte_

#12::SKYLINE:: és un projecte on a través de l’experiència creativa i lúdica, pretenem experimentar com l’arquitectura pot ser un vincle necessari entre l’artificial i el natural, que pot restablir l’harmonia entre Ciutat i Natura.

A vegades a les ciutats oblidem que som part de la natura, si perdem el nexe/vincle Ciutat-Natura ens desequilibrem individualment i col·lectivament, el nostre cos experimenta disfuncions psicològiques, dificultats motrius i perceptives.

VINCLE/NEXE INTERIOR-EXTERIOR

A Espai NO Tàctil posarem l’èmfasi en l’exploració de la percepció tàctil i la manca d’ella. Un cos/espai tàctil/físic i un espai mental/psicològic/virtual.

Motivacions_

El públic assistirà a un concert de dansa interactiva que es realitzarà en directe i veurà un espectacle des de diversos punt de vista, compartint amb els artistes aquests moments en els quals el temps i l’espai perden el seu significat.

Un entrellaçat fluir de moviments, música i imatges produïdes en un Espai No Tàctil.  Un encontre dansat de personatges que mai podran tocar-se però sí comunicar-se a distància. Música i visuals en directe completaran les escenificacions.

“Originalitat consisteix a tornar a l’origen. És original aquell que, amb els seus mitjans propis torna a la simplicitat de les primeres solucions” [A. Gaudí]

“L’arquitecte només troba suport en la realitat, a diferència del poeta, que pot construir món a base de paraules” [A. Gaudí]

Suport_

Espai NO Tàctil és recolzat des de diverses i remarcables estructures internacionals, realitzant-hi residències artístiques i presentacions a diferents moments del procés. Destaquem la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona, Shadok, Fabrique du Numérique i la Universitat d’Estrasburg (França), Park Theatre d’Eindhoven (Holanda), TNC2017 i Brucknerhaus de Linz (Àustria), NPAPWS2017, Copenhaguen (Dinamarca), Smart City.UNESCO i el 23 Festival Internacional d’Art Vídeo de Casablanca (Marroc).Vídeo de l’espectacle_

NEXT PROJECT

PREVIOUS PROJECT