Art Intermèdia

#01BRUMA (2019) //CONCERT-PERFORMANCE

#01BRUMA és un concert performatiu sobre plantes i post-humans, que evolucionarà a partir dels senyals sonores i visuals, captades en directe d’un set vegetal sensat i connectat a un dispositiu interactiu realitzat per kòniclab per a aquesta peça.

DESCRIPCIÓ_
La referència conceptual explora l’impacte de la tecnosfera sobre la biosfera amb l’objectiu d’articular un sistema híbrid de natura-sensada on la part orgànica consisteix en elements vegetals que creen un ambient capturat i sensat digitalment.

La part electrònica permetrà interactuar amb el dispositiu visual i sonor a partir del valor de diversos sensors d’ambient: llum, humitat, temperatura, humitat del sòl.

El desenvolupament interactiu de la peça és va fer en el marc d’un Laboratori de Recerca,  Desenvolupament i Innovació tecnològica de Kòniclab amb la col.laboració del Col·lectiu ENE_ENE.POÈTICA_
Hem infligit canvis a la terra de tal mesura que no hi ha cap acció possible per a revertir-los. Hem d’aprendre a viure a un nou entorn, en el qual, possiblement no podrem fer-ho sense l’ajut dels avenços tecnològics. A aquesta nova configuració,proposem crear un espai en el que per un moment esbaïrem aquest núvol que representa aquest canvi, bufant com ho faria una mare o un pare sobre la ferida d’un/a nen/a, que no es curarà per fer aquest gest, però que alleujarà a totes dues parts temporalment.

Aquest projecte escènic es va realitzar en el marc de la residència artística de Kòniclab a la Fabra i Coats.

EXTRACTES DE BRUMA, presentat dins del marc del Festival Flux. 10/12/2019. Arts Santa Mònica

AGENDA_ #01BRUMA
5 d’octubre, 2019: Performance en directe com a part de Seismes, la festa d’artistes residents de la Fabra i Coats. Barcelona.

16 d’octubre, 2019: Dins del marc de la segona edició del Festival ‘ECOSS – ecosistemes de l’inesperat’. Fabra i Coats. Barcelona.

30 de novembre, 2019: Performance a la Fàbrica en Obert, durant la festa major de Sant Andreu (Barcelona). Fàbrica de Creació de Fabra i Coats.

10 de desembre, 2019: Festival de Vídeos d’Autor, FLUX. ARTS SANTA MÒNICA.

Concepte, Direcció escènica-coreogràfica:

Rosa Sánchez

Composició musical: :

Alain Baumann

Intèrprets::

Rosa Sánchez, Viktoria Kohalmi, Alain Baumann

Escenografia: :

María de Frutos

Desenvolupament Dispositiu Robòtic de Càmera::

Andrés Costa i Citlali Hernández (Col.lectiu ENE_ENE)

Direcció tecnològica, desenvolupament electrònica i interactius: :

Alain Baumann

Comunicació::

Francesc Benages

Producció:

Kòniclab

SUPPORT:

COLLABORATION:

NEXT PROJECT

PREVIOUS PROJECT