Escena interactiva + RV

SiNaPS (Sistema de Narrativa Pluri Sensorial)

SiNaPS(Sistema de Narrativa Pluri Sensorial), Instal·lació performativa RV de KònicThtr&Lab, és un projecte de nova creació de Kònic Thtr&Lab.

És una instal·lació performativa immersiva per a espais no convencionals, que convida a l’audiència a la unió entre la Realitat Virtual i l’actuació en directe.

SiNaPS és un projecte de narrativa phygital (articulació del món físic i digital), que dialoga entre el real i el virtual. Fa referència a les connexions necessàries per fer un procés complex.

Video-documentació de SiNaPS al festival ECOSS 2023

Tres cossos actuants comparteixen un espai físic/escènic des del qual construeixen conjuntament interaccions sono visuals al món digital. La connexió entre tots tres personatges s’estableix mitjançant un dispositiu de Realitat Virtual generatiu i un sistema de captura de moviment que els permetrà crear, en directe, entorns visuals i sonors immersius.
Cada actuant té un rol diferenciat i complementari per a articular conjuntament accions creatives compartides i col·laboratives que prenen forma a l’entorn virtual.

Els seus rols:

‘Cos sensat’: una performer amb sensors de moviment, modifica l’entorn virtual, visual i sonor.

‘Modifier’: porta ulleres de RV, està immersa en el mateix entorn que Visualizer, però té opcions que li permeten associar diferents tipus d’interacció al cos sensat.

Visualizer‘: porta ulleres de RV, navega al món virtual i ens mostra diferents punts de vista de l’entorn, projectats. Ès una persona del pùblic y té una visió immersiva.

‘Re-actant’: dispositiu de Realitat Virtual generatiu: un motor generatiu d’àudio i imatge amb agents intel·ligents que, una vegada estimulats, tenen el seu propi discórrer.

La presentació pública té dos formats possibles:  
1. Com a instal·lació -performance participativa: es realitza en sis seccions de vuit minuts, permetent fins a dotze persones del públic prendre el rol de ‘Visualizer’ o ‘Modifier’
2. Com a format escènic d’una sola sessió de 30 minuts, en què les actuants creen la performance en viu per a un públic que podrà gaudir de l’experiència creativa com a observador de l’obra interactiva.

 

Taller d’escenografias immersivas

Tallers sobre tecnologia immersiva per a les arts escèniques i relacionats amb el desenvolupament de SiNaPS estan disponibles.

Aquests tallers tenen durada i contingut adaptable a l’estructura que els acull, des de tres hores de durada fins a dues setmanes.
Dirigits a un perfil mixt de participants, estudiants o joves professionals dels camps de la dansa, el teatre i les arts digitals.

Un d’aquests tallers sobre escenografia immersiva per a les arts escèniques es va celebrar en el centre d’arts Etopia a Saragossa (desembre 2023).
Article sobre aquest taller en aquesta pàgina.


Vídeo de la presentació final del taller en Etopia.
 

AGENDA 

6 Setembre 2023: 1ª Jornada Dansa i Tecnologia, Ada ArtEina. Projecte Euroregional Pirineus Mediterrània. Auditori Sa Màniga, Mallorca, Illes Balears. 

3 Novembre 2023: 2ª Jornada Dansa i Tecnologia, Ada ArtEina. Projecte Euroregional Pirineus Mediterrània. Festival ECOSS, ecosistemes de l’inesperat. Fabra i Coats, Barcelona. 

11 Novembre 2023: Festival Internacional FIAV, Casablanca, Marroc. 

7-8 Desembre 2023: 3ª Jornada Dansa i Tecnologia, Ada ArtEina. Projecte Euroregional Pirineus Mediterrània. En el marc del projecte Europeu Metabody_Toulouse #4. Théâtre de la Brique Rouge, Toulouse, França. 

25 Setembre 2024: CCE México, Festival Internacional Cyber Encuentro Salvaje, Ciutat de Mèxic. https://ccemx.org/evento/sinaps/

Coreografia, direcció artística :

Rosa Sánchez

Dirección tecnològica:

Alain Baumann

Actuant (dansa):

Viktoria Köhalmi

Actuant (Performance RV) :

Alex Martinez

Actuant (Live Music):

Alain Baumann

Actuant (Live Visuals):

Rosa Sánchez

Musica:

Alain Baumann amb Norscq

Desenvolupament Software:

Alex Martinez Casalà i Alain Baumann

Assistència tècnica:

Gerard Valls

Comunicació:

Eva Romero

Producciò :

Kòniclab

SUPPORT:

COLLABORATION:

NEXT PROJECT

PREVIOUS PROJECT