NEWS

INMINEXO – VIDEOJOC ARTÍSTIC IMMERSIU

INMINEXO és un entorn digital 3D i interactiu, que permet al públic obtenir la sensació immersiva a través de la navegació virtual. Una proposta conceptual de temàtica mediambiental per reflexionar de com els humans es relacionen amb el seu entorn urbà i natural.

És una experiència conduïda a temps real per una o dues persones de l’audiència (quan es presenta com a projecte expositiu), o bé per les persones actuants que actuen (quan es presenta com a projecte escènic).

Koniclab treballa aquest any 2022 aquesta nova creació digital en 2 etapes:

IMMINEXO ENTORN DIGITAL és un entorn  interactiu visualitzat en dues pantalles de projecció de gran format i so quadrafònic, conduït per una ballarina des d’un joystick. Es va desenvolupar i presentar al públic en el marc del projecte escènic Intel·ligències múltiples In_Exo Corpòries estrenat al Mercat de les Flors /Jornades de Dansa i Tecnologia/programació expandida ISEA2022 (estrena 10-11 de juny de 2022). 

INMINEXO VR és la versió de Realitat Virtual (VR) per a dos usuaris, amb un dispositiu de navegació i seguiment de posició basat en sensors i sono-visualització a través d’ulleres VR, per oferir al públic l’experiència d’immersió total, des de la interacció directa amb els elements d’aquest entorn, modificant-los i creant esdeveniments segons la decisió pròpia de la persona que hi interactua. 

Actualment Koniclab treballa en el desenvolupament d’aquest context immersiu. 

Alguns dels seus objectius són: 

– Aportar nous formats innovadors i participatius per a les arts escèniques i visuals.
– Portar la cultura digital al main stream, i integrar-la amb altres disciplines i maneres de fer cultura més tradicional.
– Portar temàtiques ambientals i crítiques al món del videojoc, i transformar-lo en una eina artística que transcendeix els llenguatges competitius i de lluites dels videojocs.
– Crear nous públics i fomentar la seva participació per fer la cultura accessible. Això permet ampliar l’espectre d’audiències (edat, origen social, cultures diverses).
-Fomentar l’aliança d’artistes, científics, tecnòlegs, estructures d’investigació i de difusió. 


Vídeo breu sobre el entorn INMINEXO_VR

INMINEXO és una creació original que forma part del projecte artístic Intel·ligències múltiples In_Exo Corpòries de la Companyia Intermèdia Kònic Thtr i producció de l’Associació KONICLAB. Compta amb la col·laboració del Mercat de les Flors, Fabra i Coats, fàbrica de creació  i l’ENTI, Escola de Noves Tecnologies Interactives de Barcelona de la Universitat de Barcelona. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Intel·ligències múltiples In_Exo Corpòries és una proposta artística interdisciplinària, que relaciona dansa, ciència, tecnologia i societat amb una temàtica eco-ambiental. És un projecte modular amb diferents formalitzacions culturals, que inclouen projecte escènic, instal·lació interactiva i immersiva VR.  

NEXT NEWS

PREVIOUS NEWS