Instal·lació

MUR.MUROS dystopía II: instal·lació interactiva.

Creada per a l’exposició Banquete_Nodos y Redes , Laboral Centre d’ Art i Creació Industrial. Gijón (Asturies) 2008

PREMI CIUTAT DE BARCELONA MULTIMÈDIA 2008

Concepte_
Mur.muros és una instal·lació interactiva de Kònic Thtr, en ella es parla del desplaçament permanent de persones, la seva mobilitat contínua cap a uns poderosos atractores geogràfics i geopolítics. Parlem de la imatge d’un món ideal al qual es vol arribar, plantejant un joc sobre la utopia i la distopía, és a dir, la il·lusió d’arribar a un món ideal, utòpic i l’experiència de desil·lusió, distópica que es percep una vegada dins d’aquest món ideal.

En Mur.muros fem una metàfora d’aquesta relació ambivalent utopia-distopia, centrat en el joc de relacions local-global. Moviments Globals a tot el món i Locals focalitzats en el concepte Europa.

Descripció_
La instal·lació Mur.muros consisteix en una arquitectura que té una part sensitiva exterior i un cos responsivo interior. Dues entrades serveixen de comunicació exterior-interior. En el mur exterior, en els laterals d’accés a l’interior del mòdul a manera de visors, es troben quatre petites pantalles amb micròfons.

Aquestes pantalles mostren imatges de vídeo que fan referència a les portes d’entrada a la ciutat, en el món utòpic, imatges que ens parlen del viatge i de l’arribada a un lloc.

Els petits micròfons capten el so de l’entorn o bé les veus del públic i ho envien a l’interior del mòdul. L’estímul sònic posa en comunicació l’exterior i l’interior de l’arquitectura i serveix així d’input per activar el món geodèsic digital terra_i_vida.

Basat en inputs sonors recollits pels micròfons, terra_i_vida utilitza propietats de la vida artificial per generar la representació d’aquestes dades.

S’ha escollit el planeta terra com a base per a la representació de les dades. L’ecosistema virtual està constituït per un sistema multiagent d’entitats que es desplacen i interactuen en aquest món virtual.

Els agents es creen en resposta a paràmetres de so captats pels 4 micròfons. Quatre colors que es desplacen cap a un objectiu de localització relacionat amb coordenades geogràfiques.

Premis_

Octubre 2009. Mèxic. Seleccionada en el 3er concurs d’Arts Electròniques i Vídeo del Festival Internacional TRANSITIO_MX03, Consell Nacional per a la Cultura i les Arts i el Centre Multimèdia de Mèxic D.F.

Febrer 2009. Barcelona. PREMI CIUTAT DE BARCELONA MULTIMÈDIA 2008

Exhibicions_

6 JUN – 2 NOV 2008. Laboral. Centre d’Art i Creació Industrial de Gijón.

OCT. 2008 – FEB. 2009. III Bienal Internacional d’Art Contemporani de Sevilla.

13 MARÇ – 23 JUNY 2009. ZKM Centre for Art & Media Karlsruhe, Alemanya.

Producció:

Kònic Thtr

Amb la col·laboració de:

Banquete_ Nodos y Redes
Institut d'Investigació en Intel.ligència Artificial (IIIA) del CSIC
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

NEXT PROJECT

PREVIOUS PROJECT