NEWS

ECOSS 2019: TALLERS DE BIO.TRANS.LAB.

Kòniclab presenta noves activitats del Festival ‘ECOSS’, edició 2019

ECOSS – ecosistemes de l’inesperat, el festival intermèdia que, a aquesta nova edició, explora els espais d’intersecció entre les arts, la natura, la ciència i la tecnologia, des d’una perspectiva de gènere.

Desafiant les narratives convencionals, ECOSS presenta un apropament interactiu als nous llenguatges artístics i als territoris de transversalitat cultural en expansió, on la tecnologia se’ns presenta com una via per a reinventar les arts vives i la nostra relació amb els altres, humans i no humans i amb l’entorn que ens envolta.

Una cultura digital inèdita, inclassificable i visionària, que propicia la trobada de l’inesperat.

CONVOCATÒRIA: ECOSS 2019 obre convocatòria per a participar a dues jornades dels processos oberts i tallers pràctics de Bio.Trans.Lab.

Sota el marc de la segona edició del Festival ‘ECOSS’ i de la mà de Paula Pin de Pechblendalab, arriba el projecte Bio.Trans.Lab, que es mostrarà a una sèrie de processos oberts al públic al recinte de Fabra i Coats el dia 16 i a LaBonne els dies 24 i 25 d’octubre.

Aquest laboratori apareix l’any 2012 i madura fins a transformar-se en un laboratori en trànsit dedicat a la bio-electroquímica. Als seus inicis va mostrar un fort interès cap a l’entorn i cap a una major comprensió dels cossos i de les seves possibles extensions i interaccions amb organismes no humans i ‘la màquina’. Des de llavors, a Bio.Trans.Lab apareix un gran interès cap als processos d’aprenentatge col·lectiu i la creació conjunta d’eines per a la investigació biomèdica.


QUAN_

Els dies 24 i 25 d’octubre. De 17h a 20h.

ON_

Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

QUI_

Paula Pin de Pechblendalab.

ENTRADES_

Pots aconseguir la teva entrada fent clic aquí!


//PROGRAMA D’ACTIVITATS

La filosofia que regeix aquesta proposta és la d’aprendre fent, per això es motiva als que atenen a crear les seves pròpies eines, gràcies a un seguit de guies i pràctiques experimentals. Ofereix un espai on poder experimentar amb noiSEX, eines “DIWO” (do-it-with-others) o “DIY” (do-it-yourself), els fluids i els cossos no estàtics.

DIJOUS 24 D’OCTUBRE_

MÒDUL 1: CONSTRUCCIÓ DE MICROSCOPIS AMB WEBCAM // Horari: 17:00-20:00

METODOLOGIA: Construirem el nostre propi microscopi. Per a aconseguir-ho, ens descarregarem un Fanzine dedicat a com fer-ho i seguirem les instruccions.

OBJECTIU: L’objectiu és ensenyar a com fabricar una eina útil per a la biomèdica amb un objecte aliè a aquest àmbit de feina/investigació. Assentar la base per a la biologia casolana.

DIVENDRES 25 D’OCTUBRE

MÒDUL 2: AUTOEXPLORACIÓ AMB SPECULUMS, TINCIÓ I VISIONAMENT DE CÈL·LULES VAGINALS // Horari: 17:00-20:00

METODOLOGIA: Farem un ús pràctic del microscopi anteriorment elaborat per a descobrir la flora vaginal i les cèl·lules epitelials. Descarregarem un Fanzine dedicat a la flora Microbiota i tècniques i trucs per al visionat amb el microscopi casolà.

OBJECTIU: Poder portar a terme anàlisis i estudis propis. Investigar i conèixer més sobre el teu propi cos i realitzar la prova de l’àcid ascètic, que ens ajudarà a detectar cèl·lules danyades que podríem derivar en un càncer.


AMB LA DOCÈNCIA DE_

Paula Pin: performer de bioart; dissenyadora de tecnologies feministes; investiga i experimenta amb tecnologies lliures. L’any 2011 portà el procés Fotosyntetika, que combina gènere, tecnologia i natura. Grau en Belles Arts; desenvolupa tecnologies DIY-DIWO, biohacking i electrònica de hardware obert. Participa a Pechblenda i Transnoise; activista; col·labora amb “Hacktería” des del 2012.

Ha co-dissenyat laboratoris mòbils per a la investigació en temes ecològics, ginecològics i de salut. Biotranslab té les eines necessàries per a dur a terme aquest propòsit.


// Aquests tallers s’emmarquen a la segona edició del Festival “ECOSS – ecosistemes de l’inesperat” i se celebren a Barcelona els dies 15, 16 i 17 a Fabra i Coats i el 24 i 25 d’octubre al LaBonne, organitzat per Kòniclab.

SUBSCRIU-TE AQUÍ.

+ INFO: konic@koniclab.info

NEXT NEWS

PREVIOUS NEWS