Mapping

Videomapping per a escenografies teatrals – Interacció entre cos i imatge projectada (2015-2019)

La tècnica de videomapping està despertant gran interès. En l’actualitat no hi ha pràcticament cap gran esdeveniment, nit en blanc o celebració de centenari que no inclogui un videomapping.

Aquest taller proposa una introducció a les tècniques i possibilitats del mapping de vídeo en escena. Permetent la projecció sobre superfícies no convencionals i objectes. Aquesta tècnica afegeix una audaç interacció entre la solidesa de l’arquitectura, la fluïdesa de les imatges en moviment i la interacció amb els actors/músics i el públic.

Descripció del curs: duració 30 hores

Treballant amb l’espai en què es realitzarà el taller, orientarem el desenvolupament de continguts des de la perspectiva artística. El curs està orientat a les disciplines de les arts escèniques, arts visuals, escenografia, disseny gràfic i altres disciplines afins. Al finalitzar el curs l’alumne estarà capacitat per dissenyar projectes i produir treballs audiovisuals sobre arquitectura. Per tancar el taller presentaran els exercicis desenvolupats durant el curs.

[picture]

Continguts del curs:

El taller conté dos apartats formatius: una part teòrica de preparació multidisciplinària, i una part de treball en grup que inclou la preproducció de continguts i de la necessària infraestructura tècnica i la producció d’un treball pràctic en format Demo.

Bloc I: Coneixements teòrics bàsics sobre el Videomapping. Visionats de treballs seleccionats que ens permetran explorar i analitzar el potencial d’aquesta tècnica. Introducció als conceptes de Mapping 2D i 3D i familiarització amb els software més emprats en aquest camp.

Bloc II: Familiarització amb els elements tècnics específics del Mapping arquitectural. Procés de preproducció d’una performance audiovisual utilitzant els elements disponibles. Des del brainstorming i el disseny conceptual, passant per la planificació del format visual, la recopilació de materials i esquema de l’estructura lògica del treball.

Bloc III: Treball en grups per realitzar exercicis pràctics. Adquirint els coneixements des de la pràctica de videomapping a petita escala. Aquest bloc acabarà amb la presentació dels projectes de cada grup.

Principals tems tractats:

Bloc I

Presentació del taller, característiques i exemples. Exemples, projectes, mètodes. Tècniques de Mapping. Tipus de projectors i software Disseny de grups de treball per al taller pràctic. Disseny conceptual. Planificació i modelatge 3D. Desenvolupament de continguts, storyboard. Selecció i creació de l’espai físic.

Bloc II

Aspectes tècnics dels equips i les projeccions. Treball amb les eines, software i hardware. Transferir l’espai físic a l’ordinador. Mapping live (photoshop, màscares). Els projectors. Resolume Arena i el plugin IrMapio (àudiovídeo sync, keystoning, warping). Altres software per a la interacció amb la imatge en temps real. Kinect, OSC, MIDI, so. Processament de material per a projecció.

Bloc III

Desenvolupament de projectes. Laboratori de Vídeo Mapping Live sobre objectes petits/mitjans. Formats vídeo i testejos de sortida. Multiprojecció. Mesures i referències, distàncies, òptiques per als projectors, posició del públic. Organització de muntatge i proves. Mostra de resultats.

Requisits:

Imprescindible: Informàtica nivell usuari.
Recomendacions: Coneixements de vídeo, disseny 3D.
A qui va dirigit: El curs està orientat a estudiants de les arts escèniques, arts visuals, escenografia, diseny gràfic i altres disciplines afins.
Nombre d’alumnes: Màxim 20 alumnes.


Referències:
Projecte europeu IAM (International Augmented Med) –>
Pàgina projecte de formació I AM – Kònic
Workshop: Architectural videomapping
La Biblioteca d’Alexandria (Egipte)
KÒNIC PARTICIPA COM A FORMADOR-
Workshop: Mobile Applications and Augmented Reality
Universitat de Birzeita Ramallah (Palestina)
KÒNIC PARTICIPA COM A FORMADOR-
Workshop: Virtual CitiScapes: Técnicas del Videomapping
Department d’Arquitectura, Disseny i Urbanisme. Universitat de Cagliari (Itàlia)
KÒNIC PARTICIPA COM A FORMADOR-
Projecte europeu ViSet (Virtual Set) –>
Pàgina projecte de formació ViSet – Kònic
Workshop: Hypernature. Escena Interactiva
Fàbrica de creació Fabra i Coats (Barcelona)
KÒNIC PARTICIPA COM A FORMADOR-

 

 

NEXT PROJECT

PREVIOUS PROJECT